Βουλιμία : ξανακερδίστε τον έλεγχο - Fairburn, Christopher (Βιβλιοθεραπεία, 1999)
Η ψυχογενής βουλιμία ανήκει, όπως και η ψυχογενής ανορεξία, στις λεγόμενες "διαταραχές πρόσληψης τροφής" οι οποίες αποτελούν ένα φαινόμενο που αφορά ένα όλο και αυξανόμενο ποσοστό του πληθυσμού. Οι αιτίες είναι πολύ συχνά δύσκολο να εντοπιστούν. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται αρχικά κάποιες από τις αιτίες του προβλήματος, τα χαρακτηριστικά του κτλ, αλλά κυρίως προτείνονται λύσεις και τακτικές αντιμετώπισης από το ίδιο το άτομο που πάσχει. Ο συγγραφέας προσεγγίζει το πρόβλημα με τρόπο απλό, κατανοητό, προτείνοντας ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας προκειμένου ο αναγνώστης να επιστρέψει σε μια ομαλότερη διατροφική συμπεριφορά. Το βιβλίο λειτουργεί, έτσι, όχι μόνο ως ένα μέσο κατανόησης της ταυτότητας της βουλιμίας αλλά και ως ενθαρρυντικό μέσο για τη χαλιναγώγησή της. Ακολουθεί πλούσια βιβλιογραφία καθώς και παραρτήματα που συμπληρώνουν το βοηθητικό του ρόλο. Ένα ανεκτίμητο βοήθημα για οποιονδήποτε βασανίζεται από προβλήματα βουλιμίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο P.J. Cooper του Πανεπιστημίου του Cambridge.