Ξεπερνώντας την κατάθλιψη : ένας οδηγός αυτοβοήθειας με γνωστικές συμπεριφορικές τεχνικές - Gilbert, Paul (Ψυχολογική βοήθεια και αυτοεκπαίδευση ;, 1999)
Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κατάθλιψη -ήπιας ή πιο βαριάς μορφής. Η κατάθλιψή τους μπορεί να οφείλεται σε γενετική προδιάθεση ή να είναι αντίδραση σε σοβαρά γεγονότα που παρουσιάζονται στη ζωή. Τα καταθλιπτικά άτομα θα γνωρίσουν την απόλυτη δυστυχία, θα κάνουν «μαύρες σκέψεις» για τον εαυτό τους και τους άλλους, θα βιώσουν την αδράνεια που τους εμποδίζει να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους...