Ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης : κοινότητα Σταυροδρομίου-Πέραν, 19ος-20ος αιώνας - Μπόζη, Σούλα (Ελληνικά Γράμματα, 2002)
Η μελέτη αυτή επιχειρεί μια κοινωνική σκιαγράφηση της αστικής κοσμοπολίτικης κοινότητας Σταυροδρομιού - Πέραν, της λαμπρότερης, μετά το Φανάρι, ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Στις σελίδες του βιβλίου η συγγραφέας παρουσιάζει τον εκεί ελληνισμό σε όλες τις εκδηλώσεις του υλικού και πνευματικού βίου. Καταγράφονται οι ενοριακές εκκλησίες, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι αδελφότητες και οι σύλλογοι, η κοινωνική πρόνοια, η οικονομία, τα επαγγέλματα, ο ελληνικός τύπος, η λογοτεχνία, η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, ο αθλητισμός. Μέσα από το πλούσιο πληροφοριακό υλικό που πλαισιώνεται από πολλές φωτογραφίες, ο αναγνώστης ταξιδεύει, αναλογίζεται, νοσταλγεί και γνωρίζει το πρώτο αστικό κοσμοπολίτικο κέντρο του ελληνισμού.