Ανεξερεύνητη δυτική Μακεδονία - Ιορδάνογλου, Αντώνης (Road, 2002)
Η πιο εξωτική και άγνωστη Ελλάδα βρίσκεται στο βορρά. Μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της νότιας Ελλάδας και πέρα από τους γνωστούς προορισμούς επιβιώνει μια εντελώς άγνωστη Ελλάδα με μεγάλα επιβλητικά βουνά, πυκνά δάση γεμάτα μυστήριο και γοητεία, βουερά και βαθιά ποτάμια, ειδυλλιακές λίμνες, ξεχασμένα χωριά, βυζαντινά ξωκλήσια και μοναστήρια, φιλόξενους ανθρώπους με ζεστή καρδιά, ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό τόπων και πολιτισμών με μια απίστευτη ομορφιά. Και εντελώς άγνωστη... Ύστερα από 4 χρόνια εξαντλητικής επιτόπιας έρευνας οι εκδόσεις Road παρουσιάζουν στους απαιτητικούς ταξιδιώτες τον πρώτο πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για τη δυτική Μακεδονία. Δασικές διαδρομές σε βουνά που ελάχιστοι γνωρίζουν ακόμα και το όνομά τους, παραλίμνια και παραποτάμια τοπία, ξεχασμένα χωριά με ολοζώντανες παραδόσεις, αρχαιολογικοί χώροι που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, όλα τα κρυφά διαμάντια που προσπερνούν οι βιαστικοί ταξιδιώτες των διακοπών. Οι μαγευτικές διαδρομές στην ανεξερεύνητη δυτική Μακεδονία συνοδεύονται με αναλυτικούς χάρτες βουνών (οι οποίοι για πρώτη φορά προσφέρονται στο ευρύ κοινό), ένα πλήθος πρακτικές και ιστορικές πληροφορίες, συμβουλές και μικρά μυστικά ώστε να γίνει πιο προσιτή σε κάθε ταξιδιώτη μια από τις μαγευτικότερες γωνιές της πατρίδας μας.