Ανεξερεύνητη κεντρική Μακεδονία - Ιορδάνογλου, Αντώνης (Road, 2002)
Η πιο εξωτική και άγνωστη Ελλάδα βρίσκεται στο βορρά. Μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της νότιας Ελλάδας και πέρα από τους γνωστούς προορισμούς επιβιώνει μια εντελώς άγνωστη Ελλάδα με μεγάλα επιβλητικά βουνά, πυκνά δάση γεμάτα μυστήριο και γοητεία, βουερά και βαθιά ποτάμια, ειδυλλιακές λίμνες, ξεχασμένα χωριά, βυζαντινά ξωκλήσια και μοναστήρια, φιλόξενους ανθρώπους με ζεστή καρδιά, ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό τόπων και πολιτισμών με μια απίστευτη ομορφιά. Και εντελώς άγνωστη... Ύστερα από 4 χρόνια εξαντλητικής επιτόπιας έρευνας οι εκδόσεις Road παρουσιάζουν στους απαιτητικούς ταξιδιώτες τον πρώτο πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για την Κεντρική Μακεδονία. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται όλα τα μακεδονικά βουνά, τα πιο όμορφα δάση, οι καλύτερες ορεινές διαδρομές, τα παραλίμνια και παραποτάμια τοπία, οι αμμουδιές της Χαλκιδικής αλλά και τα εξωτικά της βουνά, όλα τα κρυφά διαμάντια που προσπερνούν οι βιαστικοί ταξιδιώτες των διακοπών. Οι μαγευτικές διαδρομές στην ανεξερεύνητη Κεντρική Μακεδονία συνοδεύονται με αναλυτικούς χάρτες βουνών (οι οποίοι για πρώτη φορά προσφέρονται στο ευρύ κοινό), ένα πλήθος πρακτικές και ιστορικές πληροφορίες, συμβουλές και μικρά μυστικά ώστε να γίνει πιο προσιτή σε κάθε ταξιδιώτη μια από τις μαγευτικότερες γωνιές της πατρίδας μας.