Η μαγική βιβλιοθήκη - Hagerup, Klaus (Ξένη λογοτεχνία, 2002)
Ένα γράμμα και μια περίεργη είδηση, μια παράξενη γυναίκα που εμφανίζεται ξαφνικά παντού κι ένα αινιγματικό βιβλίο χωρίς συγγραφέα κάνουν τη φαντασία του Νίλς και της Μπέριτ να καλπάζει. Συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους ή είναι απλές συμπτώσεις; Οι δυο τους αλλάζουν μια θαρραλέα έρευνα και ανταλλάσσουν τηλεφωνικώς ιδέες και υποθέσεις που καταγράφουν σ' ένα ημερολόγιο. Όλα τα ίχνη οδηγούν σε μια κρυφή βιβλιοθήκη.