Ο χορός των εφτά πέπλων - Robbins, Tom, 1936- (Ξένη λογοτεχνία / Αίολος, 1999)
Ένας Αραβας κι ένας Εβραίος ανοίγουν μαζί εστιατόριο απέναντι από το κτίριο του Ο.Η.Ε. ... Ίσως να μοιάζει με ξεκίνημα ανέκδοτου, στην πραγματικότητα όμως είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το μυθιστόρημα του Τομ Ρόμπινς, ένα τολμηρό, αστείο και ανησυχητικά προκλητικό βιβλίο.