Από τις χαμένες πατρίδες στην μητροπολιτική Ελλάδα : γενικά στοιχεία του νομού Κοζάνης και η ιστορία του δήμου Ελλησπόντου - Τσολάκης, Πασχάλης, 1956- (Νομαρχία Κοζάνης, 2002)
Δημ. διαμέρισμα Αγ. Δημητρίου -- Δημ. διαμέρισμα Αγ. Θεοδώρων -- Δημ. διαμέρισμα Αγ. Χαραλάμπου -- Ακρινή -- Αυγή -- Βοσκοχώρι -- Γαλάνη -- Κίτρινη λίμνη (Σαρή-Γκιόλ) -- Δρέπανο -- Καπνοχώρι -- Κλείτος -- Κοιλάδα -- Πολύμυλος -- Ρυάκιον -- Τετράλοφος