Με ήσυχη τη συνείδηση - Ράλλης, Γεώργιος Ι., 1918-2006 (Ποταμός, 2002)
Η δημοκρατικότητα, η παρρησία και η τόλμη συγκροτούν το ανώτερο ήθος το οποίο χαρακτήρισε τον Γεώργιο Ράλλη στην πολιτική του σταδιοδρομία και στη γενικότερη παρουσία του στη δημόσια ζωή. Στον τόμο αυτό, στον οποίο συγκεντρώνονται ένα πλήθος κειμένων από άρθρα και ομιλίες του, ο πρώην πρωθυπουργός εκθέτει εκτιμήσεις για πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν τα δημόσια πράγματα και που ο απόηχός τους παραμένει ζωηρός ως τις μέρες μας. Ο αναγνώστης παρακολουθεί την εκδίπλωση ενός στοχασμού, που, φέρνοντας πάντοτε τη σφραγίδα αυτού του ήθους, διαπνέεται από την αγάπη του για το κοινό των Ελλήνων, χρηματίζεται από την αγωνία του για τη συλλογική προκοπή, χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει τον γνώμονα της ευθυκρισίας, με τον οποίο τον εφοδίασε η προσωπική στάση ζωής και μια μακρά πολιτική πείρα· ένα δημοκρατικό πνεύμα και ένα ασίγαστο πάθος που λίγοι μιμήθηκαν.