Το υπερκινητικό παιδί : τα αίτια, τα προβλήματα και οδηγός αντιμετώπισης, θεραπείας - Barnes, Belinda (Ανθρώπινες σχέσεις. Αγωγή, συμπεριφορά, 1992)
Το έμβρυο όχι μόνο αισθάνεται τον έξω κόσμο (το περιβάλλον του), αλλά και επικοινωνεί μαζί του, αντιδρά και δέχεται επιρροές. Οι έρευνες απέδειξαν συμπεριφορές του, οι οποίες, πριν λίγα χρόνια θα χαρακτηρίζονταν ως σκέψεις ή υποθέσεις ενός παράλογου επιστήμονα. Οι σχέσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος - και ιδιαίτερα της μητέρας - με το έμβρυο είναι ζωντανές, καθημερινές και προδιαγράφουν την κατοπινή ψυχοσωματική του συμπεριφορά.