Εφηβεία, έρωτας και σεξουαλικότητα : για κορίτσια - Borten-Krivine, Irene (Σαββάλας, 2002)
Η πρώτη φορά -- Στο γυναικολόγο -- Η αντισύλληψη -- Η ηδονή και το συναίσθημα -- Τα συμπλέγματα -- Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα -- Είμαι φυσιολογική Εφηβεία σημαίνει σώμα που αλλάζει, σεξουαλικότητα που ξυπνά ή εκδηλώνεται, πολλές φαντασιώσεις, απότομες συναισθηματικές μεταπτώσεις και πλήθος ερωτήσεων... Ποιον, όμως, να ρωτήσει το κορίτσι χωρίς να εκτεθεί, χωρίς να φανερώσει τα μυστικά του; Τις παρέες; Τους γονείς; Τους καθηγητές; Τον οικογενειακό γιατρό; Η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη. Το βιβλίο "Εφηβεία, έρωτας και σεξουαλικότητα" δίνει τις απαντήσεις χωρίς ταμπού: Τι συμβαίνει κατά την ήβη; Πότε πρέπει να πάω σε γυναικολόγο και τι συμβαίνει κατά την επίσκεψη στο ιατρείο; Τι είναι η αντισύλληψη; Τι η διακοπή της εγκυμοσύνης; Και η έμμηνος ρύση, ο πονόκοιλος, τα ταμπόν, η παρθενιά; Πώς να εξοικειωθώ με τις ορατές αλλαγές στο σώμα μου και να νιώσω άνετα με τον εαυτό μου; Πώς θα αποφύγω τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το AIDS; Οι σχέσεις με τους γονείς μου, τις παρέες μου, τα αγόρια άλλαξαν. Πώς θα βγάλω άκρη; Τι συμβαίνει κατά την ερωτική πράξη; Με τι μοιάζει η ηδονή;