Το σπιτάκι με τα βιβλία - Νεραντζή, Χρυσή (Ελληνικά παραμύθια, 2001)
Μια φορά κι έναν καιρό, σε κάποιο μικρούτσικο σπίτι στην άκρη της πόλης, ζούσε ολομόναχος ένας παππούς. Η μόνη του συντροφιά ήταν τα βιβλία. Μ' αυτά περιπλανιόταν σε κόσμους μακρινούς και πολιτείες μαγικές. Τα χρόνια πέρασαν, ο παππούς ανέβηκε στον ουρανό, και καθώς η πόλη μεγάλωνε, ψηλά κτίρια και πολυκατοικίες κύκλωσαν το σπιτάκι του παππούλη. Κάποτε το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κατεδαφιστεί το σπιτάκι και στη θέση του να χτιστεί ένα μοντέρνο πολιτιστικό κέντρο. Το σπιτάκι, όμως δεν έπρεπε να γκρεμιστεί γιατί τότε θα χανόταν το όνειρο και η ελπίδα που έκρυβε μέσα του. Έτσι, ο Πινόκιο, ο πρίγκιπας Βάτραχος, ο Οδυσσέας και η Πίπη η Φακιδομύτη καταστρώνουν μαζί με το Σωτήρη και τη Νίκη ένα φιλόδοξο σχέδιο για να το σώσουν και μαζί μ' αυτό να σώσουν το θησαυρό που κρύβει... Θα τα καταφέρουν άραγε;