Το δέντρο της ευτυχίας - Καμαράτου-Γιαλλούση, Ειρήνη (Περίπλους, 2000)
Πολύχρωμο, μεγάλου σχήματος. Για παιδιά από 8 χρονών και πάνω. Η συγγραφέας χρησιμοποιώντας το μύθο (ένα φανταστικό περοβόλι όπου τα δέντρα τρώνε, μιλούν και περπατούν) μας περνάει το μύνημα πως όταν κάποιος ανακαλύψει τη χαρά της προσφοράς γίνεται πολύ εύκολα ευτυχισμένος.Η υπέροχη εικονογράφηση είναι του Αλέκου Φασιανού.