Γκαζόν ; Φύτα εδαφοκάλυψης : τα ζιζάνια και η καταπολέμησή τους - Pycraft, David (Ψύχαλος, 1980)
Το γκαζόν αποτελεί το πιο δημοφιλές φυτικό υλικό εδαφοκάλυψης των αστικών κήπων. Οι καλοδιατηρημένοι χλοοτάπητες εκτός από καλαίσθητο αποτέλεσμα προσφέρουν χρηστικές επιφάνειες για περίπατο, ξεκούραση και παιχνίδι σε μικρούς και μεγάλους κι έτσι αποτελούν την πρώτη επιλογή κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός κήπου. Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε χρήσιμες και λεπτομερείς οδηγίες για όλα όσα σχετίζονται με: το σχεδιασμό, τη σπορά, την εγκατάσταση έτοιμου χλοοτάπητα, τις καλλιεργητικές φροντίδες, την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών, και τη ζιζανιοκτονία του χλοοτάπητα. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)