Οι διακοπές της Ρομπέρτας - Francia, Sylvia (Σύγχρονοι Ορίζοντες, 1999)
Το καλοκαίρι, η Ρομπέρτα, η σκυλίτσα, πήγε να περάσει τις διακοπές της στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, σ ένα χωριό κοντά στη θάλασσα. Ενα μεσημέρι, που έκανε μεγάλη ζέστη, δεν είχε με ποιον να παίξει και βαριόταν πάρα πολύ, κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Ετσι, αποφάσισε να πάει μόνη της στη θάλασσα. Ομως εκεί...