Ορχήστρα ποντικάτα : μουσική - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Εικονογραφημένα βιβλία Ζαραμπούκα, 2000)
H σειρά προσφέρει μια πρώτη αλλά ουσιαστική επαφή με τις έννοιες των χρωμάτων, των σχημάτων, όπως επίσης και με τους σύγχρονους προβληματισμούς για οικολογικά θέματα και κοινωνικές δραστηριότητες. Από τα επαγγέλματα και τις ορχήστρες της πόλης έως την αναγκαστική επίσκεψη στον οδοντογιατρό, τις «διακρατικές» επαφές και τις διακοπές, όλα αυτά είναι θέματα γύρω από τα οποία η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών Σοφία Ζαραμπούκα στήνει τρυφερές και αστείες ιστορίες! Στα «τετράδια εργασίας» που συνοδεύουν το κάθε βιβλίο, το παιδί μπορεί μόνο του να σημειώσει και να ζωγραφίσει τις δικές του απόψεις για όσα διάβασε και είδε.