Οι ήρωες, Ηρακλής - Δικαίου, Ελένη (Σαν παραμύθι. Ιστορίες, παραμύθια, μυθολογία, περιπέτειες, 1999)
Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας αναπλάθει τον μοναδικό ήρωα της αρχαιότητας που κατέχει ζηλευτή θέση ανάμεσα στους αθανάτους του Ολύμπου, τον Ηρακλή. Οι δώδεκα άθλοι, αλλά και όλοι η ζωή του Ηρακλή μεταφέρονται με υπέροχο τρόπο μέσα από την αφήγηση της συγγραφέως αλλά και με την όμορφη εικονογράφηση που θα μαγεύσει κάθε μικρό μας φίλο.