Οι αρχαίοι θεοί - Δικαίου, Ελένη (Σαν παραμύθι. Ιστορίες, παραμύθια, μυθολογία, περιπέτειες, 1999)
Στους δύο τόμους -Ηρακλής και Οι αρχαίοι θεοί- που ήδη κυκλοφορούν στη σειρά Σαν παραμύθι και στους δύο που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα -Θησέας, Ιάσονας- έγινε προσπάθεια να συνδυασθούν η γνώση, τεκμηριωμένη επιστημονικά, και ένας τρόπος αφήγησης ελκυστικός, ώστε μέσα από τη λογοτεχνία να συμπληρωθούν όσα μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο γνώσεων, και να ανατραπούν ταυτόχρονα οι χολιγουντιανές ανακρίβειες που δυστυχώς υπάρχουν σε πολλά άλλα.