Η Πίπη φακιδομύτη καπετάνιος - Lindgren, Astrid Ericsson, 1907-2002 (Παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη, 1990)
Όταν η Πίπη πηγαίνει για ψώνια, ή όταν συμμετέχει σε μια σχολική εκδρομή, ή όταν σκηνοθετεί ένα ναυάγιο, ο Τόμι και η Άνικα μπλέκουν σε απολαυστικές και ασυνήθιστες περιπέτειες. Και βέβαια η πιο συναρπαστική στιγμή είναι όταν ο πατέρας της, ο βασιλιάς των κανίβαλων, επιστρέφει στη Βιλεκούλα για να δει την κόρη του. Η σκέψη, όμως, πως η Πίπη θα φύγει για να γίνει η πριγκίπισσα Πιπηλότα γεμίζει λιγάκι με θλίψη την καρδιά των φίλων της. . . (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)