Το κόκκινο πουλί που το λέγαν φλόγα - Πριοβόλου, Ελένη, 1959- (Νεανική βιβλιοθήκη. Οι φίλοι μας τα ζώα ;, 2002)
Αναπάντεχα η μοίρα δένει την Ήρα, μια νέα κοπέλα, και τη Λάια, μια μικρή ορφανή αρκούδα. Κι οι δυο στο απέραντο βασίλειο της Βάλια Κάλντα ανακαλύπτουν τη φύση, τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο. Στο πάλλευκο τοπίο του χιονιά σπιθίζει "το κόκκινο πουλί που το λέγαν φλόγα". Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύουν τα όνειρα, οι απαντοχές, η αγάπη μιας νεαρής κοπέλας. Η καταστροφή όμως έρχεται πύρινη να καταστρέψει έναν παράδεισο. Θα καταφέρει άραγε να βρει η Ήρα σπόρους ζωής μέσα στις στάχτες;