Μια χαραμάδα φως : μυθιστόρημα - Σίνου, Κίρα, 1923-2007 (Κατώφλι στον κόσμο, 1996)
Ο Άρης, μαθητής μιας νυχτερινής τεχνικής σχολής, μπαίνει σ' ένα μεγάλο οργανισμό για να κάνει την πρακτική του εξάσκηση. Είναι δύσκολη η ζωή ενός εργαζόμενου παιδιού, όταν μάλιστα το βράδυ πηγαίνει σχολείο. Και τότε είναι που έρχεται το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και φέρνει τα πάντα άνω κάτω, έτσι που, χωρίς να καταλάβει και ο ίδιος το πώς, ο Άρης βρέθηκε στις γραμμές της αντίστασης ενάντια στη Χούντα. Γραμμένο με μεγάλο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, το βιβλίο αυτό το χαρακτηρίζει μια γρήγορη και συναρπαστική πλοκή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)