Το παιδί με νοητική καθυστέρηση και η κοινωνία - Galland, Antoine, 1646-1715 (Το παιδί, η οικογένεια, το σχολείο, 1997)
Η γέννηση ενός νοητικά καθυστερημένου παιδιού δημιουργεί στους γονείς πολλά άγχη και ερωτήματα, τόσο για την προέλευση και τις επιπτώσεις της κατάστασης του, όσο και για την εκπαίδευση και το μέλλον του. Ο οδηγός αυτός προσεγγίζει με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο αυτό το "διαφορετικό" παιδί, από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση. Μαθαίνει στους γονείς του, όπως και σε όλα τα πρόσωπα του περιβάλλοντος του που συναναστρέφονται μ' αυτό, πως να το γνωρίσουν καλύτερα για να το αγαπήσουν περισσότερο, πως να το υποστηρίξουν καλύτερα για να το βοηθήσουν να εξελιχθεί. Γραμμένο από δύο ειδικούς που συγκεντρώνουν ιατρική γνώση, συνδικαλιστική πείρα και ανθρωπιστική ευαισθησία, ο οδηγός αυτός περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανατροφή ενός νοητικά καθυστερημένου παιδιού: ιατρικές εξηγήσεις, ψυχολογικές και παιδαγωγικές συμβουλές, πληροφορίες σχετικές με τους νόμους και τη διοίκηση, χρήσιμες διευθύνσεις.