Το χαϊδονήσι - Norac, Carl (Σύγχρονοι Ορίζοντες, 1998)
Σήμερα, η Λολίτσα θα μείνει στο σπίτι μόνη. . . για πρώτη φορά. Η μανούλα της τη χαϊδεύει τρυφερά. Μόλις φεύγουν ο μπαμπάς και η μαμά, η Λολίτσα λέει με το μυαλουδάκι της: «Τώρα δεν έχω κανένα για να μου κάνει χαδάκια. .