Ένα παράξενο ταξίδι - Χατζηνικολάου, Ντίνα (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Συλλογή περιστέρια, 1998)
Πρόκειται για την ιστορία ενός γαϊδαράκου που έχει εγκαταλειφθεί από το αφεντικό του, πληγωμένος και εξαντλημένος και μιας κοπέλας, που εγκαταλείπει τα σχέδια της για ένα ταξίδι αναψυχής με του φίλους της και ασχολείται με τη διάσωση του. Μετά από πολλές περιπέτειες, ο γαϊδαράκος βρίσκει επιτέλους τη σωτηρία του και η κοπέλα συναντά μια απροσδόκητη ευτυχία.