Αθώα μυστικά : μυθιστόρημα - Lichanov, Albert (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους : Συλλογή παρουσίες, 1997)
Ο Πάβεζ είναι ομαδάρχης σε μια πρότυπη κατασκήνωση ορφανών. Ανάπηρος από τον πόλεμο του Αφγανιστάν. Ο μικρός Ζένια πείθει τους γονείς του να τον στείλουν σε αυτή την κατασκήνωση. Έτσι γνωρίζεται μαζί τους και γνωρίσει το αθώο μυστικό που κουβαλάνε, το μυστικό της ορφάνιας τους. Όταν αναγκάζεται να το σκάσει ο Πάβεζ τον ακολουθεί στην πόλη και κει ο καθένας τους θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δική του αλήθεια.