Όταν η αγάπη σκοτώνει : γιατί οι κακοποιημένες γυναίκες φθάνουν στο έγκλημα και πώς αντιδρά η κοινωνία - Walker, Lenore (Φυτράκη, 1997)
Ζούμε σε ένα κόσμο βίαιο και σε μια κοινωνία γεμάτη από εικόνες βίας. Στο σπίτι, στον εργασιακό χώρο, την τηλεόραση και τα δικαστήρια οι εικόνες της βίας είναι συχνότατο φαινόμενο. Μία από τις δολιότερες μορφές βίας είναι η οικογενειακή -η βία δηλαδή που εμφανίζεται στο σπίτι ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα, ανάμεσα σε συζύγους. Η βία που μετατρέπει την αγάπη σε τρόμο. Καθώς θα διαβάζετε τις ιστορίες των κακοποιημένων γυναικών που γνώρισα, θα θυμάστε πως ό,τι συνέβη σ' εκείνες θα μπορούσε να συμβεί και σ' εσάς ή σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα ξεχωριστό στην προσωπικότητα εκείνων των γυναικών, ούτε συνέβη στη ζωή τους κάποιο μεμονωμένο συγκλονιστικό γεγονός που τις οδήγησε να αγαπήσουν σύντροφο βασανιστή.