Χαρίλαος Φλωράκης και λαϊκό κίνημα : τα επικά χρόνια, λόγος αναιρετικός. - Θεοχαράτος, Χρήστος (Τυποεκδοτική, 2001)
Το βιβλιό αυτό δεν ανήκει σε συγκεκριμένη κατηγορία του γραπτού λόγου.Δεν είναι ούτε δοκίμιο, ούτε βιογραφία,ουτε απομνημόνευμα. Το βιβλίο αυτό είναι, κυρίως, λόγος αναιρετικός. Είναι τεκμηριωμένη αντίκρουση της πλαστογραφημένης ιστορίας. Είν αι δημοσιογραφική προσέγγιση και της ιστορίας και της βιογραφίας του Χαρίλαου Φλωράκη, σε όλα τα επίπεδα,-ιδεολογικό, πατριωτικό, πολιτικό, αγωνιστικό και δημοκρατικό.