Ολυμπιακοί αγώνες : 28 αιώνες ιστορία, αθλητισμός, πολιτισμός - Χρόνης, Μενέλαος Α. (Ειδικές Εκδόσεις Λαμπρόπουλος, 2000)
Πύθια, Ίσθμια, Νέμεα -- Ιστορία των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων -- Τα αγωνίσματα -- Η παρακμή και η κατάργηση των ολυμπιακών αγώνων -- Η αναβίωση των ολυμπιακών αγώνων -- Ολυμπιακοί αγώνες του 1896 στην Αθήνα -- Οι ολυμπιάδες από το 1900 ως το 2004 -- Αρχαίοι και σύγχρονοι Έλληνες ολυμπιονίκες Το έργο αυτό παρουσιάζει την ιστορία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στη διαδρομή 28 αιώνων από το 776π.Χ. μέχρι σήμερα, προσπαθώντας να συμβάλει στην κατανόηση της γένεσης και της πορείας της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης καθώς και στην εμβάθυνση της ουσίας του Ελληνικού πολιτισμού.