Η σχολική τάξη. Τόμος Α΄ : χώρος, ομάδα, πειθαρχία, μέθοδος - Ματσαγγούρας, Ηλίας Γ., 1946- ([χ.ό.], 2001)
Οικοσυστηματικό μοντέλο οργάνωσης -- Σχολική μονάδα -- Τυπολογία τάξεων -- Χωροπαιδαγωγική -- Διαπροσωπικές σχέσεις -- Ψυχολογικό κλίμα -- Διάλειμμα -- Ενιαίο σχολείο -- Πρόληψη προβλημάτων συμπεριφοράς -- Αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς -- Μορφές διδασκαλίας -- Ηθικο-συναισθηματική ανάπτυξη