Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα. Τόμος 2ος : μέσα στην οικογένεια - Carlson, Richard, 1961-2006 (Ελληνικά Γράμματα, 1999)
Στο βιβλίο Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα μέσα στην οικογένεια ο συγγραφέας μας υποδεικνύει τρόπους ώστε να μην επιτρέπουμε σε μικρές ενοχλητικές καταστάσεις μέσα στους κόλπους της οικογένειας να μας απογοητεύουν και να μας αναστατώνουν. Μας δείχνει πως να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας που τσακώνονται ή κλαίνε, να τα βρίσκουμε με τη σύντροφό μας σε θέματα της καθημερινότητας, να περιορίζουμε τους τσακωμούς γύρω από δουλειές του σπιτιού.