Η ιστορία της ζωής μου - Keller Adams, Helen, 1880-1968. (Γαλάζια βιβλιοθήκη ;, 2001)
Η Έλεν Κέλερ είναι το πρόσωπο-σύμβολο της ακατάβλητης θέλησης, που κατανίκησε την κακή της μοίρα και έκανε το αδιαπέραστο σκοτάδι φως χαρωπό, τη νεκρική σιγή χαρούμενο τραγούδι, την ανείπωτη δυστυχία ευφροσύνη και ευτυχία. Η ιστορία της είναι η εποποιία του αγώνα μιας τυφλής και κουφής παιδούλας, που θέλει να ζήσει, να δημιουργήσει και να νιώσει ό,τι και οι άλλοι γύρω της. Με τιτάνιες προσπάθειες, και με τη βοήθεια της θαυμαστής δασκάλας της, τα καταφέρνει. Το «ζωντανό κούτσουρο» πετυχαίνει να κάνει το «είναι» της μάτια και αφτιά, κι έτσι νιώθει και ζει πράγματα που θα τα ζήλευε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Με το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο, η Έλεν Κέλερ καταθέτει τη δική της μεγαλειώδη προσφορά στο κοινωνικό έργο της αναβάθμισης της μοίρας των τυφλών και κωφαλάλων σε όλο τον κόσμο. Το φωτεινό παράδειγμά της θα παραμείνει αιώνια πηγή αγωνιστικής έμπνευσης, ανάτασης και ελπίδας για κάθε άνθρωπο... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)