Ανάμεσα στο μηδέν και το άπειρο : μυθιστόρημα - Θεοδόσης, Μάκης (Σταθμός στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2000)
O Xρήστος φεύγει για σπουδές στη Γερμανία, είναι 20 χρονών. Εκεί γνωρίζει την Ιλόνα, μια εβραία φοιτήτρια, από το Ισραήλ. Είναι η πρώτη του σχέση, ο πρώτος του έρωτας. Όταν η Ιλόνα θα φύγει για να κάνει τη στρατιωτική της θητεία στην πατρίδα της, ο Χρήστος θα συγκατοικήσει με την Αντωνία. Η σχέση τους, θυελλώδης, αλλάζει τη στάση του απέναντι στις γυναίκες. Πλέον, είναι μόνο ονόματα στη λίστα των κατακτήσεών του. Μέχρι που γνωρίζει τη Φάτμα. Τρεις γυναίκες, τρεις θρησκείες, τρεις διαφορετικοί κόσμοι. Ο Χρήστος προσπαθεί να καταλάβει την αγάπη με τη λογική. Παρά την ορμή και τον ενθουσιασμό του, κάτι του ξεφεύγει. Τίποτα δε γεμίζει το κενό που νιώθει. Σαν τον Σίσυφο, σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή και την ακολουθεί στην κατρακύλα της. Θα περάσουν χρόνια για να ενώσει τα κομμάτια. Τις γυναίκες που συνάντησε, θα τις βρει σε ένα πρόσωπο. Θα περάσουν χρόνια για να νιώσει κι αυτός αφοσίωση και αγάπη. Τελικά, θα φανεί τυχερός. «Ανάμεσα στο μηδέν και το άπειρο» δεν ήταν μόνος του...