Η κασέτα του πολέμου : μυθιστόρημα - Ντινόπουλος, Αργύρης (Καστανιώτης, 2001)
Τον Ιανουάριο του 1991 ο δημοσιογράφος Νίκος Μαντάς ξεκινάει από την Αθήνα για να καλύψει τον πόλεμο στον Κόλπο, πιστεύοντας ότι θα κατακτήσει τη δοξα του πολεμικού ανταποκριτή. Η απογοήτευση έρχεται πριν καν φτάσει στη Βαγδάτη. Το CNN μονοπωλεί την ενημέρωση στο Ιράκ και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι σκοτώνουν την ώρα τους στα μπαρ των πολυτελών ξενοδοχείων της Ιορδανίας. Τα κανάλια όμως έχουν τάξει στους τηλεθεατές πόλεμο και πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεσή τους. Και ξαφνικά εμφανίζεται στην Ιερουσαλήμ η αγαπημένη του Νίκου Μαντά, η γοητευτική ρεπόρτερ Έλλη Σοφιανού, που όμως δουλεύει στο αντίπαλο κανάλι. Τι θα συμβεί όταν ο έρωτας βρεθεί αντιμέτωπος με τη «μητέρα όλων των μαχών», δηλαδή με τη μάχη της τηλεθέασης; Πόσο μια ερωτική σχέση μπορεί ν' αντισταθεί στο νέο μοντέλο επιτυχίας που υπόσχεται η τηλεόραση; Όσο για τους ίδιους τους τηλεθεατές, αυτοί -καθισμένοι στις πολυθρόνες τους- παρακολουθούν το σόου του πολέμου ανυποψίαστοι για τις ίντριγκες που εξελίσσονται πίσω από το λαμπερό κόσμο του γυαλιού.