Τα πουλιά που ζουν στο νερό - Βασιλάκης, Κώστας (Παιδική βιβλιοθήκη, 2002)
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα γνωρίσεις τα πουλιά που ζουν στο νερό, δηλαδή τα πουλιά των υγροτόπων. Υγρότοποι είναι τα μέρη εκείνα όπου υπάρχει νερό, όπως οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, τα ποτάμια και τα έλη. Στους υγροτόπους υπάρχουν και καλαμιώνες όπου κρύβονται κάποια είδη πουλιών. Γι' αυτό μερικά μπορεί να δυσκολευτείς να τα δεις, αλλά εύκολα θα τα ακούσεις. Τα πουλιά συγκεντρώνονται στους υγροτόπους γιατί βρίσκουν άφθονη τροφή. Ιδιαίτερα το χειμώνα, που παγώνουν οι λίμνες στο Βορρά, πολλά είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο και ξεχειμωνιάζουν εκεί. Παρατηρώντας προσεκτικά τις φωτογραφίες και τα σκίτσα μπορείς να μάθεις πώς είναι το καθένα από αυτά τα πουλιά. Θα γνωρίσεις τις συνήθειές τους και σε ποια μέρη της χώρας μας προτιμούν να συχνάζουν. Ακόμα θα μάθεις ποιες εποχές εμφανίζονται και με τη βοήθεια του CD θα ακούσεις τις φωνές τους. Κανόνισε μια εκδρομή στον κοντινότερο υγρότοπο, για να παρατηρήσεις τα πουλιά από κοντά. Για να τα αναγνωρίσεις θα χρειαστείς κιάλια ή τηλεσκόπιο.