Τα πουλιά που ζουν πλάι μας - Βασιλάκης, Κώστας (Παιδική βιβλιοθήκη, 2002)
Πόσες φορές δεν έχουμε δει ξαφνικά ένα ζώο ή ένα πουλί και δεν έχουμε ρωτήσει τους φίλους μας ή τους γονείς μας τι ακριβώς είναι και πώς το λένε; Άλλες φορές ξέρουμε το όνομά του αλλά δεν ξέρουμε τίποτε για τις συνήθειές του κι άλλες φορές το μπερδεύουμε με κάποιο που του μοιάζει πάρα πολύ. Τα πουλιά προσφέρονται για να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο μαγευτικό κόσμο του ζωικού βασιλείου, καθώς είναι πολύ εντυπωσιακά και μπορούμε να τα συναντήσουμε πολύ πιο εύκολα από τα υπόλοιπα ζώα. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα γνωρίσεις τα πιο κοινά είδη πουλιών. Είναι αυτά που θα δεις έξω από το σπίτι σου, στη βόλτα σου στο πάρκο της γειτονιάς, στο λιμάνι, στο εξοχικό· ή αυτά που θα ακούσεις πιο συχνά, ακόμα κι αν δεν μπορέσεις να τα δεις. Θα μάθεις πώς είναι, πού μπορείς να τα παρατηρήσεις και ποιες είναι οι συνήθειές τους. Με τη βοήθεια του CD θα ακούσεις και τις φωνές τους