Πως να ζήσετε εκατό χρόνια - Droze (Το βιβλίο της υγείας, 1944)
Τον Δεκέμβρη του 1939, την στιγμή που ο Β ΄Παγκόσμιος Πόλεμος παρασύρει ολόκληρη την ανθρωπότητα, κυκλοφορεί στην Αθήνα σε πρώτη ένα μικρό βιβλίο υπόσχεται/καθοδηγεί "Πώς να ζήσετε εκατό χρόνια". Το ίδιο βιβλίο επανακυκλοφορεί στην Αθήνα τον Γενάρη του 1944 -δηλαδή μέσα στο ζόφο της Κατοχής, σε μια Ελλάδα καθημαγμένη από τον πόλεμο και τις κατοχικές στερήσεις, με την οσμή του θανάτου παρούσα στους δρόμους της Αθήνας, με την ίδια την υγεία των ανθρώπων σε κατάρρευση. Αυτό το πρώιμο δείγμα ενασχόλησης με την υγιεινολογία, των "σωστό" τρόπο ζωής, την wellness, που έχει κατακλύσει την δημοσιότητα στα χρόνια μας -εικόνα της αλαζονείας του τεχνολογικού ανθρώπου ότι θα νικήσει την φθορά του χρόνου, μόδα, κοινωνικό φαινόμενο, ή άμυνα στον ανίκητο φόβο του θανάτου- μέσα στα σπαρακτικά χρόνια της Κατοχής προβάλλει σαν ισχυρό αίτημα αισιοδοξίας.