Η χαλάρωση : σωματική και διανοητική - Northfild, Wilfrid (Ανθρώπινες σχέσεις, αγωγή, συμπεριφορά / Θυμάρι, 1982)
Λίγοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει πώς υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα στην αναπνοή και στο νευρικό σύστημα. Αυτό το τελευταίο μπορεί να προσβληθεί σοβαρά αν η βαθειά ρυθμική αναπνοή εμποδίζεται εξαιτίας κάποιας συμφόρησης των ρινικών περασμάτων. Κι αφού η σωστή αναπνοή είναι η βάση σε κάθε τεχνική χαλάρωσης, ο συγγραφέας δίνει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα γεμίσετε τα πνευμόνια σας που μισοδουλεύουν ή πώς θα απαλλαγείτε από τον ρινικό κατάρρου.