Το σώμα - Smith, Anthony (Παπαζήσης, 1974)
Το μέγάλωμα του παιδιού -- Ήβη -- Μέγεθος -- Φυσικές ικανότητες -- Γερατειά -- Θάνατος -- Αυτοκτονία -- Ο εγκέφαλος -- Ο ύπνος -- Η ομιλία -- Η θερμοκρασία -- Οι αισθήσεις -- Το δέρμα -- Η πέψη και η διατροφή -- Το πεπτικό σύστημα -- Η απέκκριση -- Αναπνοή και αίμα -- Ο σκελετός και οι μυς -- Ακτινοβολία