Σπουδές : διηγήματα ξανατυπωμένα και άλλα - Χατζής, Δημήτρης, 1913-1981 (Καστανιώτης, 1976)
Οι «Σπουδές» έργο της ωριμότητας του Δ. Χατζή, παρουσιάζουν υψηλή θεματική οργάνωση και ερμηνευτική δύναμη ανάλογη με εκείνη του «Τέλους της μικρής μας πόλης». Ο όρος σπουδές παραπέμπει περισσότερο στον εικαστικό και μουσικό όρο σπουδές=σχεδιάσματα παρά στον ομώνυμο δοκιμιακό (: μελέτες). Είναι πολύ πιθανό να έβλεπε όλο του το έργο ως ένα σχεδίασμα...