Γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας του θεσσαλού διδασκάλου του γένους Ανθιμου Γαζή (1758-1828) - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Απ., 1945- (Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης "Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα", 1993)
Παρουσιάζεται για πρώτη φορά, άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Ανθ. Γαζή, οι γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας. Μάλιστα ο ανατομικός πίνακας που ο Γαζής καταχωρίζει σε βιβλίο του αποτελεί τον πρώτο ανατομικό πίνακα σε έντυπο ελληνικό βιβλίο. Παρατίθεται και φωτοαναστατική ανατύπωση κεφαλαίων από τα βιβλία του Γαζή.