Αρπακτικά πουλιά της Ελλάδας - Χανδρινός, Γ. (Ευσταθιάδης, 1999)
Ήταν μεγάλη η ανάγκη να εκδοθεί ένα ενημερωτικό βιβλίο - οδηγός για τ' αρπακτικά της Ελλάδας. Στη χώρα μας δεν υπάρχει, έστω μεταφρασμένο, κανένα τέτοιο βιβλίο για τα πουλιά, η οικολογική τους σημασία είναι άγνωστη και τα σχολικά βιβλία κάνουν ακόμη τη διάκριση ωφέλιμος - βλαβερός. Η άγνοια και η προκατάληψη απειλούν ιδιαίτερα τα αρπακτικά. Ο Έλληνας πρέπει να γνωρίσει τη φυσική του κληρονομιά για να την αγαπήσει και να πάψει να πιστεύει πως η φύση υπάρχει για την ανθρώπινη ψυχαγωγία και μόνο, πως τα πουλιά υπάρχουν για να τα σκοτώνουν οι κυνηγοί ή για να κελαϊδούν απ΄ το κλουβί.