Τα φυτά της Έρκυνας : στη μυθολογία, στη Βίβλο, στην ιστορία - Κανδύλη, Αναστασία (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, 1997)
Η Αναστασία Κανδύλη, ανθοκόμος και αρχιτέκτων τοπίου – παρκοτέχνις, πρώτη γυναίκα φυτωριούχος στην χώρα μας με αρκετές διακρίσεις, συγγραφέας του βιβλίου «Λουλούδια και δένδρα-φυτά και βότανα της Βίβλου», και γνώστης της περιοχής της Λειβαδιάς, ασχολήθηκε, ως ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, με τα φυτά της Έρκυνας.