Η αλήθεια για τον αμίαντο ευεργέτης ή δολοφόνος - Ζέττος, Δημήτρης Ν. (Νέα Σύνορα, 1991)
Μεταξύ των 29 αποδειγμένων, και των 122 σοβαρά υπόπτων καρκινογόνων τοξικών ουσιών που μας περιβάλλουν, ο αμίαντος -λόγω της ευρύτητας της χρήσης του- είναι η πλέον επικίνδυνη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες -οικολογικά συνειδητοποιημένες- χώρες θεωρείται σαν ουσία εκτός νόμου. Στην Έλλάδα δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν καμιά -σε βάθος- έρευνα για τον αμίαντο και τις άλλες τοξικές ουσίες. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ο Δημήτρης Ζέττος με την εργασία του αυτή. Πρόκειται για μια επιστημονική έρευνα που στηρίζεται σε πάνω από 250 συγγράματα και καλύπτει το θέμα του αμιάντου από όλες τις πλευρές που αφορούν στην προστασία των εργαζόμενων και του πληθυσμού γενικά. Τα συμπεράσματα είναι αποκαλυπτικά. Στην Ελλάδα, πάνω από 2.000 άτομα σκοτώνονται κάθε χρόνο από τον αμίαντο. Η έρευνα ξεσκεπάζει το σκάνδαλο του αμιάντου και καταλήγει σε σειρά προτάσεων για μια αποτελεσματική προστασία.