Το όνειρο της Κλάρας και άλλα διηγήματα - Χατζόπουλος, Κωνσταντίνος, 1868-1920 (Η πεζογραφική μας παράδοση. Σειρά Α, 1991)
Την Κλάρα δεν την αγάπησε ποτέ κανείς. Πως ήταν τόσο άσχημη δεν ήθελε να το πιστέψει, κι ας το φοβότανε. Όμως δεν την αγάπησε ποτέ κανείς, και στις συντρόφισσές της που φλυαρούσαν για τους έρωτές τους, έπρεπε να κάθεται να πλάθει και να διηγείται κι αυτή φανταστικές ιστορίες για νέους που την αγάπησαν μια φορά και γι΄άλλους που την κυνηγούν ακόμα.