Σεισμοί - Bolt, Bruce A.
Που εκδηλώνονται οι σεισμοί--Τα ρήγματα της γης--Πως καταγράφουμε τους σεισμούς--Αυτοπροστασία--Περιβαλλοντικές μελέτες κατά τον αντισεισμικό σχεδιασμό. Ο άνθρωπος από την αυγή της ιστορίας του προσπάθησε να εξηγήσει τους σεισμούς. Ο πρώτος που προσπάθησε να δώσει "επιστημονικές" απαντήσεις στο φαινόμενο αυτό ήταν ο Αριστοτέλης. Στους "ΣΕΙΣΜΟΥΣ" ο Bruce A. Bolt περιγράφει τους πιο καταστρεπτικούς της ανθρώπινης ιστορίας συμπεριλαμβάνοντας και τους πιο πρόσφατους στο Μεξικό, τη Χιλή και την Καλιφόρνια, και παρουσιάζει τα διδάγματα που βγήκαν από αυτούς. - Μπορούν οι σεισμολόγοι να προγνώσουν τον χρόνο και το επίκεντρο των σεισμών; - Μπορούν οι μηχανικοί να σχεδιάσουν αντισεισμικές κατασκευές; - Πώς οργανώνεται από την πολιτεία η αντίδραση των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, μετά τον σεισμό, και ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι διάσωσης; - Πώς χρησιμοποιούνται οι τεχνητοί σεισμοί στην εξερεύνηση και μελέτη του εσωτερικού της γης; Τα παραπάνω, αλλά και πολλά άλλα ερωτήματα, απαντώνται από τον Bruce A. Bolt με απλό και εύληπτο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει όλη τη γνώση που διαθέτουμε. Επίσης προσφέρει πρακτικές συμβουλές σχετικές με την προφύλαξη των σχολείων, των νοσοκομείων και των σπιτιών μας από την καταστρεπτική μανία των σεισμών.