Γαία : το ανθρώπινο ταξίδι από το χάος στον κόσμο - Σαχτούρη, Ελισάβετ (Νέα Σύνορα, 1989)
Η αισιόδοξη άποψη που ακτινοβολεί η "Γαία" της Ελίσαβετ Σαχτούρη, ότι παρά τα σφάλματα και τις ανωριμότητές μας μπορούμε ακόμα να γίνουμε ένα υγιές είδος σ' έναν πλανήτη. Κάτι που είναι πολύ απαραίτητο σε τούτη την εποχή.