Το πείραμα της Φιλαδέλφειας : σχέδιο εξαφάνισης : έρευνα σχετικά μ΄ ένα απόρρητο πείραμα του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α. που πιθανότατα στέφθηκε με, επικίνδυνα, απόλυτη επιτυχία - Berlitz, Charles (Ωρόρα, 1979)
Ήδη στο περίφημο βιβλίο του, «Το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων», ο Charles Berlitz, αναφέρθηκε σ' ένα απόρρητο σχέδιο, που βαρύνει εδώ και 35 χρόνια τη συνείδηση του Αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.: αναφορά σ' ένα μυστικό πείραμα, που απέβλεπε στα 1943 να κάνει ένα ολόκληρο αντιτορπιλικό αόρατο, χρησιμοποιώντας τα τελειότερα επιστημονικά μέσα της εποχής. Μια φανταστική προσπάθεια, που λες και ξεπήδησε κατευθείαν από τα μυθιστορήματα του Ουέλς. Ο ερευνητής και συνεργάτης του Berlitz, William L. Moore, χρειάστηκε χρόνια για να διασπάσει τον κλοιό του στρατιωτικού απόρρητου και της φήμης. Μια έρευνα που τον οδήγησε σε φανταστικές εκδοχές των θεωριών του Αϊνστάιν, σε αινιγματικές επιστολές, σε ανώνυμες μαρτυρίες, σε αναφορές παρουσίας UFO, σε μυστηριώδεις αυτοκτονίες