QED : κβαντική ηλεκτροδυναμική - Feynman, Richard P., 1918-1988
(. . .) Στο παρόν βιβλίο ο Feynman μας προσφέρει μια κλασική πλέον και έγκυρη εισαγωγή στην κβαντική ηλεκτροδυναμική, εκείνο δηλαδή το τμήμα της κβαντικής θεωρίας πεδίου που περιγράφει τις αλληλεπιδράσεις του φωτός με τα φορτισμένα σωματίδια χρησιμοποιώντας καθημερινή γλώσσα, γεωμετρικές έννοιες, οπτικοποιήσεις και τα περίφημα «διαγράμματα Feynman» αντί για ανώτερα μαθηματικά, ο Feynman μεταδίδει με σαφή ευχάριστο και πνευματώδη τρόπο τόσο την ουσία όσο και το πνεύμα της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής στον αμύητο αναγνώστη.