Η φυσική σήμερα : αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας - Οικονόμου, Ελευθέριος Νικ., 1940- (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 1991)
Η "Φυσική Σήμερα" προσφέρει μια πανοραμική εικόνα της σύγχρονης Φυσικής. Στον πρώτο αυτό τόμο, περιέχονται οι ιδέες που διαμόρφωσαν τη σημερινή εικόνα του κόσμου. Με βιογραφικά σημειώματα και εικονογράφηση σπάνια για ελληνική έκδοση τέτοιου είδους, το βιβλίο παρουσιάζει τις συναρπαστικές προοπτικές της Φυσικής επιστήμης στο γέρμα του εικοστού αιώνα. Ιδανική έκδοση για όσους, φοιτητές και φυσικούς της Μέσης Εκπαίδευσης ιδιαίτερα, θέλουν να γνωρίσουν το "νησί της γνώσης" της Φυσικής, με μια προσωπική κριτική ανασκόπησή της: μιας επιστήμης που ο ρυθμός διεύρυνσης του περιεχομένου της και το εντυπωσιακό πλάτος της (από τη μικροσκοπική μονάδα της ύλης έως το σύνολο του Σύμπαντος και τις πρώτες στιγμές της Δημιουργίας) της έχει προσδώσει τον χαρακτηρισμό της Φυσικής Φιλοσοφίας.