Το τάο και η φυσική : εκπληκτικές αναλογίες ανάμεσα στη σύγχρονη πυρηνική φυσική και τις διδασκαλίες των αρχαίων θρησκειών της ανατολής - Capra, Fritjof (Το σωστό βιβλίο τσέπης, 1982)
Μια συστηματική διερεύνηση των εκπληκτικών αναλογιών ανάμεσα στις σύγχρονες θεωρίες της μοντέρνας φυσικής και τις μυστικιστικές παραδόσεις των αρχαίων θρησκειών της Ανατολής. Κατά εντελώς παράδοξο τρόπο οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις στα εργαστήρια συγκρούσεων των υποατομικών σωματιδίων συμπίπτουν ως ένα μεγάλο βαθμό με τα διδάγματα των ανατολικών θρησκειών, όπως ο Ταοϊσμός, ο Ινδουισμός και ο Βουδισμός. ΤΟ ΤΑΟ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ αποτελεί, μια συναρπαστική περιγραφή του αιώνιου κοσμικού χορού ανάμεσα στην ύλη και την ενέργεια, όπως διατυπώνεται με τους όρους της μοντέρνας φυσικής και όπως περιγράφηκε φιλοσοφικά με την έννοια του Τάο στην Κίνα και εικαστικά με τον Χορό του Σίβα στην Ινδία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)